عناوینی که در این مقاله می خوانید:
پسته کهنه (پسته پارسالی) را چگونه تشخیص دهیم؟
از آنجاکه پسته انواع مختلفی مانند پسته طعم دار، پسته خام، پسته دهان بسته، مغز پسته و… دارد و به روشهای متفاوت مانند فله، خرده، کیلویی، بستهبندی و … خرید و فروش میشود، نیاز هر خریداری است که بتواند کیفیت پستهاش را محک بزند. پسته یکی از اجناسی است که افراد سودجو برای کمی بیشتر سود بردن از آن دست به هر کاری میزنند. در این مقاله سعی میکنیم تکنیکهای مختلف برای خرید انواع مختلف پسته را به شما آموزش دهیم. در این صورت تشخیص پسته کهنه و تازه برای شما بسیار آسان خواهد شد.
تشخیص پسته کهنه (پسته پارسالی) و تازه
پسته خام در بازارهای فروش پسته به دو صورت کلی خریداری میشود. عرضه مستقیم به مصرفکننده و تناژی از کشاورز به بازرگانان پسته و یا شرکتهای بستهبندی پسته. در این قسمت به بررسی تکنیکهای ارزیابیکیفیت پسته برای هر دو مورد پرداختهایم.
پسته خام محصولی بسیار صادق است و اگر تکنیکهای تشخیص پسته خام باکیفیت را بدانید بهراحتی میتوانید پسته خوب از بد را تشخیص دهید. پسته خام به علت انجام نشدن هیچگونه عملیاتی نمیتوان به آن پستههای نامرغوب و یا آب خندان اضافه کرد زیرا بسیار راحت قابل تشخیص هستند.
برای تشخیص پسته کهنه از پسته تازه، میزان رطوبت آن بسیار مهم است. میتوان با زیر دندان گذاشتن مغز و فشار آرام بر روی آن، از وجود رطوبت مطمئن شد. اگر مغز به آرامی و نرمی له شد، از رطوبت کافی برخوردار بوده و میتوان گفت پسته تازه و امسالی است. درصورتیکه با فشار دندان، مغز بهطور ناگهانی خردشده و شکست، میتوان گفت که رطوبت نداشته و کهنه است.
تشخیص پسته تازه از کهنه در وزنهای پایین
در این مورد به علت حجم پایین پسته، تشخیص کیفیت آن بسیار آسانتر است. ابتدا از پسته، تست عدم وجود آب خندان میگیریم. سپس به ظاهر پستهها نگاه میکنیم. معمولاً پسته کهنه و یا همان پسته مانده را میتوان از روی رنگ پوست استخوانی نیز تشخیص داد.
وابسته به نوع پستهای که خریداری کردهاید پوست استخوانی میتواند روشن و یا تیره تر باشد؛ بنابراین لازم است که رنگ پوست استخوانی رقم پسته خود را بدانید و با توجه به آن به پستهها نگاه کنید. پسته پارسالی در اثر زمان رنگ پوسته استخوانی آنها کمی تیره تر شده است.
اما بهترین راه برای تشخیص تازگی پسته چشیدن طعم آن است. پسته تازه نباید طعم تند، تلخ و یا هر مزه غیرطبیعی داشته باشد. پستهها باید تقریباً از نظر ظاهری نیز هم اندازه باشند و درصد آب خندان آن وابسته به کیفیتی که خریداری میکنید، متفاوت است.
پسته باکیفیت اعلا، پسته دهان بسته ندارد، مغز آزاد و مواد خارجی نیز زیر ۱% هستند. گردوخاک ندارد، آفتزده نیست و درصد خندانی آن بسیار بالا است.
تشخیص پسته کهنه در تناژهای بالا
در خرید عمده پسته به علت زیاد بودن میزان محصول نمیتوان تمام پستهها را از نظر کیفی بررسی و پسته کهنه را تشخیص کرد. به همین علت معیارهای خاصی برای تشخیص کیفیت آن در نظر گرفته میشود. ابتدا به روشی خاص، از آن نمونهای جدا میکنند. بسته به وزن محموله، تعداد نمونهها متفاوت است.
در جمعبندی کلی نتایج نمونهها باید از موارد زیر اطمینان حاصل کرد:
- پسته تازه نباید دارای بو و یا مزه غیرطبیعی و تند یا تلخ باشد.
- آفات زنده نداشته باشد.
- ازنظر رقم و اندازه دانه تقریباً یکسان باشد.
- نسبت وزن ۱۵% درشتترین دانههای محموله، به ۱۵% وزن ریز ترین آنها، نباید بیش از ۵/۱ برابر باشد.
- حداکثر ۶% اختلاف رقم مجاز است.
- حداکثر ۱% مواد غیرقابلخوردن مثل پوست استخوانی بدون مغز مجاز است.
- حداکثر ۱% مغز آزاد و بدون پوست استخوانی مجاز است.
- حداکثر ۶% دهان بسته یا پوک مجاز است.
- حداکثر ۶% گو و یا نارس مجاز است.
- حداکثر ۵% آفتزده مجاز است.
- پستههای بدرنگ تا سقف ۲% مجازند.
- پستههای بدشکل نیز تا ۵% مجازند.
- حداکثر رطوبت ۶% باشد.
ما در فروشگاه تاج بی بی این اطمینان را به شما می دهیم تا پسته تازه و با کیفیت را با قیمت منصفانه به دست شما برسانیم. برای خرید و یا مشاوره می توانید با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.