پسته آب خندان چیست؟
عناوینی که در این مقاله می خوانید:
یکی از رایج ترین روش های خندان کردن پسته، آب خندان کردن آن است که به پسته حاصل از این روش پسته آب خندان گفته می شود. در این روش پسته دهن بست را در داخل استخر یا ظرف بزرگ مخصوصی که دارای آب سرد (در حدود ۴ درجه است) قرار می دهند. پسته های به اصطلاح دهان بست چند ساعتی در آب سرد می مانند و سپس آن را از آب سرد خارج نموده و در مقابل هیتر های که باد گرم تولید می کنند قرار داده تا پسته خشک شود.
در اثر اختلاف دمای زیاد، پوست پسته در اثر شوک ایجاد شده از طرف دهانه پسته شروع به باز شدن می کند و به صورت مصنوعی خندان می شود، این نوع پسته، به پسته آب خندان معروف است.
در فرآیند آب خندان شدن پسته، به دلیل نفوذ آب عمدتا کثیف و غیر بهداشتی به زیر پوست مستحکم پسته، بستر مناسبی برای رشد و نمو انواع کپک ها ( کپک مولد آفلاتوکسین: سمی خطرناک و سرطان زا)، باکتری و میکروب ایجاد می کند. هم چنین با قرار گرفتن پسته در دمای کم و سپس زیاد موجب کاهش کیفیت، طعم، تازگی و طراوت پسته می شود و بعضی فروشندگان پسته برای از بین بردن این ویژگی های منفی اقدام به بو دادن و شور کردن پسته می کنند.
تشخیص پسته آب خندان از معمولی، در زمانی که پسته خام است راحت تر صورت می گیرد، ولی در بعضی از فروشگاه های غیر معتبر و دستفروشی ها اقدام به بو دادن پسته میکنند که کار تشخیص پسته آب خندان را سخت می کند و این افراد سودجو پسته را با قیمت کمتر به مردم ارائه می دهند و پسته ایران را که از لحاظ کیفیت در جهان حرف اول را می زند تبدیل به یک کپسول پر از میکروب و قارچ می کنند.
برای تشخیص پسته با کیفیت از پسته آب خندان، مقاله تشخیص پسته مرغوب را مطالعه کنید.
چرا پسته آب خندان خطرناک است؟
کسانی که پسته به اصطلاح دهن بست را را با روش مکانیکی خندان می کنند و پسته با کیفیت پایین را با قیمت پایین تر نیز به مردم می دهند، به وضوح سلامت افراد جامعه را به خطر می اندازند.
بسیاری از افراد فرصت طلب با استفاده از عدم آگاهی مشتریان پسته آب خندان را به همراه پسته مرغوب به مشتریان فروخته و سودی کاذب کسب می کنند و خریداران پسته که به خیال خود پسته مرغوب را با قیمت مناسب دریافت کرده اند، هم دچار زیان مالی می شوند و هم ممکن است آسیب جبران ناپذیری به سلامتی خود بزنند.
سم آفلاتوکسین چیست؟
آفلاتوکسینها (Aflatoxin) جزو یکی از سم های مهلک می باشند که از بعضی از کپک ها بوجود می آید. در واقع سم آفلاتوکسین جزو قارچ های آسپرژیلوس مثل آسپرژیلوس فلاووس(Aspergillus flavus)، آسپرژیلوس پارازیتیکوس (A.parasiticus) و آسپرژیلوس نومیوس (A. nomius) می باشد.
قارچ های را که نام بردیم بیشتر بر روی بادام زمینی، گندم و از جمله پسته رشد پیدا می کنند. آفلاتوکسینها از راه های متفاوت و زیادی می تواند بر روی بدن موجود زنده تأثیر بگذارد؛ مثلا این قارچ ها با رشد در مواد غذایی از جمله: تخم مرغ، شیر، پسته و اکثر خشکبار می توانند انسان و سایر موجودات زنده را مسموم کنند و همانطور که گفته شد این سم احتمال بروز سرطان بر روی بدن را افزایش می دهد.
در اکثر کشور های پیشرفته دنیا برای مواد غذایی استاندارد هایی برای مبارزه با این سم تعیین کرده اند؛بعنوان مثال برای هر ماده غذایی حداکثر سقفی برای وجود این سم در غذاها مشخص کرده اند که نباید از میزان خاصی تجاوز کند.
همانطور که گفتیم اگر قارچ مولد سم آفلاتوکسین بر روی غذای دام و یا طیور و یا خشکبار از جمله پسته رشد کند می تواند عامل خطرناکی برای سلامت انسان باشد. در واقع می توان گفت این سم بر روی تمام موجودات زنده تأثیر گذار است. آفلاتوکسین ها را می توان از عوامل زمینه ساز سرطان معده و کبد دانست.
از علایم آلوده شده و تأثیر گذاری سم آفلاتوکسین می توان به تب، درد عضلانی و بیاشتهایی اشاره کرد که بعد منجر به استفراغ، درد شکم و هپاتیت می شود. غلظت ۱۰ میکروگرم بر کیلوگرم از سم آفلاتوکسین می تواند اثر خطرناکی بر کبد داشته باشد؛ اگر در داخل مواد غذایی شما سم آفلاتوکسین باشد و بصورت مداوم از این مواد غذایی مسموم استفاده کنید تأثیرات زیان باری بر بدن شما خواهد گذاشت. مثل:بیماری های حاد کبدی مثل تغییرات چربی، مشکلات ریوی،درد عضلانی، کما، تشنج و مرگ.
آفلاتوکسین B1 که یکی از انواع آفلاتوکسین ها است و یکی مهم ترین عوامل سرطانزا است.
خرید پسته با کیفیت
پسته آب خندان نخرید!
ما در فروشگاه تاج بی بی به شما این اطمینان را می دهیم تا پسته مرغوب و با کیفیت و با کمترین آلودگی آفلاتوکسین را از باغات زرند به دست شما برسانیم. جهت هرگونه سوال و یا خرید پسته و مغزپسته می توانید با شماره های موجود در سایت با ما در ارتباط باشید.